BKR toetsing bij telefoonabonnement

Wist je dat je ook bij het BKR wordt getoetst indien je een telefoonabonnement wilt afsluiten? Dit heeft als reden dat telefoonproviders ook graag hun geld willen zien elke maand. Aangezien je een telefoonabonnement net als een lening (behalve de minilening) voor een langere periode aangaat is het van belang dat telefoonproviders gaan kijken in je verleden omtrent zaken waarbij een registratie bij het BKR heeft plaatsgevonden. Aan de hand hiervan kunnen ze dan zien of je altijd netjes op tijd je geld hebt betaald of dat je er ook wel eens de brui aan hebt gegeven.

Weigering telefoonabonnement dankzij BKR notering

Heb je een BKR notering, dan is het nog steeds afhankelijk van hoe erg deze notering is of je wel of niet wordt goedgekeurd voor je telefoonabonnement. In de meeste gevallen zal over een ‘lichte’ notering niet al te moeilijk worden gedaan, maar als je het redelijk bont hebt gemaakt in het verleden zal je aanvraag zonder pardon worden geweigerd.

Het kan zijn dat je in het geval van een weigering van een koude kermis thuis komt, want veel mensen denken alleen bij lenen en dergelijke aan een afwijzing op het gebied van een BKR notering, maar het gaat wel degelijk een stuk verder dan alleen leningen. Dus kun je geen geld lenen met BKR, dan is de kans goed aanwezig dat je ook geen telefoonabonnement zult kunnen afsluiten bij veel providers om exact dezelfde reden. De ene telefoonprovider is overigens soepeler als de ander, maar over het algemeen zullen ze allemaal een BKR toetsing uitvoeren.

Update:

Sinds kort wordt er voor een telefoonabonnement niet meer bij het BKR getoetst, dus je hoeft je daar geen zorgen om te maken!

Previous post:

Next post: