Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een leningvorm waarbij je eventueel nog wel kans maakt om geld te lenen zonder BKR toetsing. Eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat het zeker niet van een leien dakje zal gaan, maar er zijn wel mogelijkheden om het toch te realiseren. De kans is echter wel groot dat je eerst 9 keer een ‘nee’ krijgt voordat je een keer een ‘ja’ krijgt, maar dat zul je er dan maar bij moeten nemen.

Doorlopend krediet met BKR

Eigenlijk hebben we het in de introductie van dit artikel niet helemaal goed omschreven, want vaak kom je er niet zonder BKR toetsing vanaf, alleen is het wel zo dat een kredietverstrekker een BKR notering op zijn eigen manier interpreteert en dus alsnog kan besluiten om je een lening te verschaffen. Hierbij worden naar meerdere factoren gekeken, dus dit is niet afhankelijk van slechts 1 detail.

Het voordeel dat speelt bij een doorlopend krediet is dat er geen vaste datum is waarop het gehele krediet moet zijn afgelost. Dit betekent dus dat het vrij flexibel is en dat een dergelijk krediet jou ook meer mogelijkheden en meer vrijheid tot aflossen en opnemen van het krediet geeft. Desalniettemin zal je aanvraag streng worden beoordeeld in het geval je geld wilt lenen met BKR.

Doe je een aanvraag voor een doorlopend krediet, laat dan niet de moed je in de schoenen zakken als je wordt afgewezen. Dit kan nu eenmaal gebeuren, maar er zal ongetwijfeld een kredietverstrekker die jou geld wilt lenen ondanks je BKR notering. Als je echt graag wilt lenen zul je het dus niet snel op moeten geven.

Previous post:

Next post: