Geld lenen en kopen op afbetaling

Je kent het wel. Je bent in een winkel om bepaalde zaken te komen en ineens kom je iets tegen waar je niet op had gerekend, maar wat je wel graag wilt hebben. Vervolgens zie je het prijskaartje en weet je al meteen dat je dat niet zomaar ineens kunt betalen. Dat is ontzettend vervelend, want je wilt het heel graag hebben. Gelukkig voor jou biedt de winkel waar je bent een optie aan om zaken te kunnen kopen op afbetaling. Vergeet echter niet dat je 2 keuzes hebt. Je kunt inderdaad gaan kopen op afbetaling, maar wat je ook kunt doen is even wachten met kopen en eerst een lening aanvragen. Uiteraard ben je met de eerste optie sneller klaar als met de tweede, want een aanvraag voor een lening moet eerst nog worden gekeurd.

Wat is het verschil?

In grote lijnen is geld lenen en zaken kopen op afbetaling hetzelfde. Als je geld leent krijg je eerst het geld en vervolgens koop je er iets van en met kopen op afbetaling sla je eigenlijk een stap over en koop je gewoon iets wat je later weer terugbetaalt. Een lening moet je ook terugbetalen dus het komt wel op hetzelfde neer. Toch is er 1 groot verschil tussen beiden en dat is het belangrijkste, namelijk de rente. Over het algemeen ligt de rente voor kopen op afbetaling hoger dan bij een reguliere geldlening. Het kan zijn dat wanneer je geld gaat lenen met BKR je rente in de buurt komt van de rente die geldt voor aankopen op afbetaling, maar dan nog is waarschijnlijk geld lenen met BKR goedkoper.

Moet je dus eerst geld lenen en dan kopen?

Ja, je zou dus beter eerst geld kunnen lenen en daarna van het geleende geld de spullen kopen die je graag wilt hebben. Je kan het altijd zelf even narekenen, maar kopen op afbetaling is nou eenmaal duur en dan is geld lenen vaak een betere optie om te kiezen.

Previous post:

Next post: