Geld lenen met uitkering

Het kan zijn dat je een uitkering hebt en dat je toch graag de mogelijkheid wilt hebben om wat geld te lenen. Over het algemeen zal dit niet makkelijk gaan of zelfs niet gaan. Een uitkering is natuurlijk maar minimaal en dat betekent dat je maandelijks eigenlijk niet veel geld overhoudt om ook nog eens een lening te kunnen aflossen. Zo denken geldverstrekkers er ook over en de meesten zullen het er dan ook over eens zijn dat dit niet verantwoord is. Zelfs bij een minilening en bij geld lenen met BKR zul je hier problemen mee ondervinden bij een eventuele aanvraag.

Onofficieel geld lenen

Natuurlijk hoef je niet per se bij een erkende geldverstrekker geld te lenen. Alhoewel we dit altijd stellig aanraden ben je dit niet verplicht en zou je dus ook op een andere manier kunnen proberen om geld te lenen. Er zijn zat manieren te bedenken, maar het meest voor de hand ligt natuurlijk het geld lenen via een online marktplaats waar continue leningen worden aangeboden door andere particulieren. Zij zullen er niet zo mee zitten als je een uitkering hebt, maar natuurlijk willen ook zij gewoon het geld zien bij een aflossing. Pas hier trouwens mee op om geld te lenen via internet, want er lopen veel louche figuren rond op de wereld.

Heb je een uitkering? Dan laat je geld lenen beter achterwege

Het is vervelend om dit te lezen als je graag geld wilt lenen met een uitkering, maar het is absoluut het meest verstandig om geld lenen maar even te laten voor wat het is. Uiteraard is dit slechts een wijze raad en verder doe je er natuurlijk mee wat je zelf wilt, maar dat is wel het verstandigst. Zelfs met geld lenen met BKR wordt van je verwacht dat je kunt aantonen een inkomen te hebben en een uitkering hoort hier dan veelal niet bij.

Previous post:

Next post: