Hypothecaire lening

Wil je geld lenen met BKR voor een hypotheek en ben je benieuwd of dit mogelijk is? Dan kunnen we je een heel kort antwoord geven. Het antwoord is namelijk nee. Hypotheekverstrekkers doen helemaal niet makkelijk over een BKR notering en dat is niet meer dan normaal, want als we het hebben over een lening voor een hypotheek praten we toch al gauw over 150.000 euro.

Type BKR notering

Natuurlijk wordt er bij een aanvraag van een hypothecaire lening ook gekeken naar het type BKR notering dat je achter je naam hebt staan. Er zijn namelijk diverse vormen van een BKR notering en de ene is nu eenmaal zwaarder als de andere. Toch zal ook met een relatief ‘lichte’ notering een hypotheekverstrekker je aanvraag afwijzen. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Met een hypotheek ga je niet alleen een lening aan voor een groot bedrag, maar ook nog eens voor een hele lange tijd. Daarom willen de verstrekkers van hypotheken ook zeker zijn van het feit dat jij in staat bent elke maand weer het benodigde bedrag op te hoesten. Aangezien het ook dan om flinke bedragen gaat zal er altijd worden gekeken naar je financiële situatie hoe die nu is en hoe je verleden is met eventueel eerder afgesloten leningen.

Als uit jouw verleden blijkt dat je niet zo netjes bent omgegaan met geldleningen, waarom zouden hypotheekverstrekkers dan nu wel overtuigd zijn dat je dit wel tot een goed einde brengt? Het enige dat ze willen is hun geld terug. Dat is alles. Natuurlijk willen ze ook niet dat je in de financiële problemen komt, maar hun prioriteit is om het uitgeleende geld weer terug te krijgen. Je kunt dus nooit voor een hypotheek geld lenen zonder BKR toetsing en als uit een BKR toetsing blijkt dat je als negatief te boek staat kun je het meestal wel vergeten om een hypothecaire lening los te peuteren.

Previous post:

Next post: