Kleine lening met BKR

Een kleine lening is eventueel mogelijk ook als je een BKR notering hebt. Met een kleine lening bedoelen we dan de minilening, welke een lening betreft die niet boven de 750 euro uitkomt. Het is niet veel geld, maar dat is dan ook de reden dat je dit kunt lenen zonder BKR toetsing. Is het bedrag hoger, dan zijn kredietverstrekkers verplicht om je te toetsen. Is het bedrag boven de 750 euro en wordt je niet getoetst, dan kun je je afvragen in hoeverre de kredietverstrekker te vertrouwen is, maar dat laten we verder aan jou over.

Is een kleine lening dan zonder risico?

Misschien denk je nu dat een kleine lening zonder risico is omdat je deze kunt lenen zonder BKR, maar niets is minder waar, want ook een kleine lening als de minilening brengt risico met zich mee. Net als elke andere lening wordt er van je verwacht dat je ook een minilening gewoon op tijd aflost. En daar zit nu net het gevaar met zo’n type lening, want je zult deze altijd moeten terugbetalen binnen 1 maand.

We weten allemaal hoe snel de tijd voorbij vliegt en een maand is dan ook zo voorbij. Het komt geregeld voor dat mensen de tijd niet in de gaten hebben en vervolgens te laat zijn met hun minilening af te lossen. Dat is een probleem, want net als bij het te laat aflossen van andere typen leningen volgt er ook bij een kleine lening vaak een boete. En deze zijn niet laag, dus dit wil je ten alle tijden voorkomen.

Het is zo met een kleine lening dat je dus even lekker snel geld hebt, maar je moet het ook haast net zo snel weer terug hebben betaald. Ben je dus niet zeker van je zaak en twijfel je of je op tijd zult zijn; begin er dan niet aan! Dit zal je uiteindelijk een hoop gedoe besparen, want te laat is te laat en dan kun je een rekening op de mat verwachten. Nu weet je dus dat ook geld lenen zonder BKR toetsing niet zonder risico is.

Next post: