Krediet rente

Met een kleine lening zoals die in het vorige artikel is besproken hebt je er weinig last van, maar met grote leningen als het doorlopend krediet des te meer: de rente. De rente is iets om goed in de gaten te houden. Deze bepaalt namelijk voor jou of je uiteindelijk een dure lening hebt afgesloten of dat het meevalt wat je maandelijks moet gaan betalen.

Rentes vergelijken

Vergelijk altijd rentes van diverse kredietverstrekkers en ga voor een grote lening nooit over 1 nacht ijs. Eigenlijk geldt dit hetzelfde voor een kleine lening, alleen komt hier verder geen rente bij kijken. Maar eigenlijk geldt voor alle leningen: ga niet over 1 nacht ijs en denk goed na voordat je beslist om een lening af te sluiten.

Je zult namelijk zien dat wanneer je rentes gaat vergelijken het tussen kredietverstrekkers soms wel tot een hele punt kan schelen wat rente betreft. Dat kan je dus in totaal echt honderden, zo niet duizenden euro’s schelen als je met de juiste kredietverstrekker besluit zaken te doen.

Wat ook invloed kan hebben op de hoogte van de rente is het feit of je al dan niet bij het BKR staat genoteerd als wanbetaler. Als dit namelijk het geval is en een kredietverstrekker besluit je wel een lening te verstrekken, dan kun je ervan uit gaan dat je meer betaalt dan iemand die niet te boek staat als een wanbetaler. Dit hoeft overigens niet altijd zo te zijn, dus bekijk dit ook even. Wel is het zeker zo dat de mogelijkheden met een BKR notering achter je naam aanzienlijk kleiner zijn met betrekking tot het verkrijgen van een lening.

Wil je geld lenen met BKR? Bekijk dan eens de mogelijkheden op onze hoofdpagina.

Previous post:

Next post: