Prepaid lening

Met de term prepaid lening bedoelen we eigenlijk gewoon het hele debitcard gebeuren. Een debitcard is precies het tegenovergestelde van een creditcard. Bij een creditcard kun je gewoon zaken betalen en die worden laten pas geïnd. Bij een debitcard is het precies andersom, want hier moet je namelijk eerst zelf geld op zetten voordat je ook maar iets met de kaart kunt kopen.

Debitcard is als lenen zonder BKR

Het voordeel van een debitcard is dat je gerust een negatieve BKR notering mag hebben, want je wordt toch niet getoetst bij het BKR. Je kunt dus als het ware geld lenen zonder BKR toetsing. Toch is het niet helemaal lenen, want je hebt zelf al geld op de kaart gezet. Je zet dus eigenlijk een soort voorschot voor jezelf op de kaart en daar kun je dan vervolgens dingen mee betalen.

Voor de verstrekkers van een debitcard is er dan ook heel weinig risico, want je laat immers van tevoren al zien dat je geld hebt om op de kaart te zetten. Het is dus niet zo dat de verstrekkers van een debitcard later nog geld van je krijgen, want je hebt vooraf betaald. Vandaar dus ook de term prepaid lening.

Let wel op dat ook de debitcard niet kosteloos is en dat je hier gewoon een soort van rente over betaald. Je wilt bijvoorbeeld 200 euro op je kaart laten zetten, maar dit kost je dan wel 250 euro. De rente wordt dus al vooraf verrekend met je. Vandaar ook dat een BKR toetsing niet nodig is, want als je niet het geld hebt om iets op de kaart te zetten krijg je de kaart ook niet.

Previous post:

Next post: