Toezicht op geld lenen met BKR

Wil je graag geld lenen met BKR, dan zal dit in de toekomst alleen maar worden bemoeilijkt. Het is namelijk zo dat het AFM hier helemaal niet blij mee is en zij willen eigenlijk het liefst dat men met een BKR codering zeer wordt beperkt tot geld lenen. Voorlopig is het ondanks een BKR codering vaak toch nog niet zo moeilijk om aan een lening te komen, maar dit zou het vanzelfsprekend wel moeten zijn, aangezien er gewoon veel consumenten zijn die een lening financieel gezien niet aankunnen. Zij zouden dan ook nooit een lening mogen krijgen, maar dit gebeurt dus wel.

Lening aanvraag niet zomaar goedkeuren

Geldverstrekkers mogen niet zomaar een lening aanvraag goedkeuren, daar komt het op neer. Naar de smaak van het AFM gebeurt dit nog steeds te makkelijk en kunnen mensen die eigenlijk niet in aanmerking voor een lening zouden mogen komen toch vrij gemakkelijk aan een lening. Daarom deelt het AFM ook zeer hoge boetes uit aan geldverstrekkers die de regels niet naleven en ze hopen hiermee dus dat de markt van geld lenen netter wordt. Zoals gezegd kun je dit dus als een nadeel zien, maar als je een lichte BKR codering hebt hoef je je daar in principe geen zorgen over te maken. Als je echt in staat bent om een lening financieel te kunnen dragen zul je zeker een lening kunnen krijgen.

Minilening zwaar onder toezicht

Zoals in een ander artikel al besproken staat de minilening en dan natuurlijk vooral de aanbieders hiervan zwaar onder toezicht en onder druk. Het verleden wijst uit dat dit ook nodig is, want veel mensen zijn in de problemen gekomen door zo’n ‘onschuldige lening’. Juist omdat de lening als onschuldig werd betiteld is het zo fout gelopen. Juist omdat er werd geadverteerd met benamingen als geld lenen zonder BKR en geld lenen met BKR zijn er veel mensen daardoor de boot in gegaan. Natuurlijk niet voor duizenden euro’s, maar toch zeker voor enkele honderden euro’s. Gelukkig is de minilening nu transparant en kun je dus bij ons op de website de aanbieder vinden die het allemaal netjes volgens de regels van het AFM doet. Je hoeft je daar dus geen zorgen om te maken.

Previous post:

Next post: