Veel geld lenen met BKR mogelijk?

In principe kun je bij geldverstrekkers die netjes volgens de regels van het AFM werken geen al te hoge lening krijgen als je een BKR codering hebt. Omdat een BKR codering van de consument toch elk afzonderlijk wordt bekeken kan het zomaar zo zijn dat je met jou BKR codering wel een lening kunt krijgen terwijl je buurman met een (zwaardere) BKR codering geen lening kan krijgen. Er wordt dus wel per individu gekeken, maar een BKR codering is over het algemeen toch wel funest voor je aanvraag.

Wel geld lenen met BKR, maar hoge rente

Een typisch geval van wel geld kunnen lenen met BKR is dat je daarvoor een prijs moet betalen. Letterlijk natuurlijk, want jouw lening kan dan duurder uitpakken dan die van iemand zonder BKR codering, omdat er een risico wordt ingecalculeerd. Je wordt immers toch als een risico gezien als je een BKR codering achter je naam hebt staan. Het maakt dan nog wel een groot verschil hoe lang deze BKR codering al achter je naam staat en hoe lang het dus geleden is dat je een betalingsachterstand hebt gehad en daarnaast speelt ook de oorzaak van de BKR codering een rol, want in sommige gevallen is er simpelweg sprake van overmacht en kan men er niks aan doen dat de BKR codering is opgelopen. Daar wordt dus bij een BKR toetsing ook rekening mee gehouden.

AFM

Wat volgens ons wel belangrijk is om op te letten is dat de geldverstrekker bij wie je geld wilt gaan lenen is aangesloten bij het AFM. Als dit namelijk het geval is weet je dat de geldverstrekker volgens de regels werkt, aangezien deze onder toezicht van het AFM staat. Staat een geldverstrekker niet onder dit toezicht, dan kun je er het beste van uit de buurt blijven, want de kans bestaat dat er niet volgens de regels wordt gewerkt.

Previous post:

Next post: